Vabilo na zaključno konferenco projekta IDES

Spoštovani pridruženi partner / deležnik projekta IDES,

z veseljem vas vabimo, da se udeležite zaključne konference projekta IDES, ki bo potekala 16. 11. 2022 preko spletne aplikacije Zoom.

Dve leti intenzivnega sodelovanja med projektnimi partnerji, pridruženimi partnerji in deležniki na 5-ih pilotnih območjih (v Avstriji, Madžarskem, Sloveniji, Srbiji in Romuniji) sta za nami. V času teh dveh let smo iskali rešitve ter načine za izboljšanje kvalitete voda v povodju Donave in njenih pritokih. Na osnovi ocene ekosistemskih storitev in vključevanja deležnikov, smo prišli do številnih zaključkov o optimalnih rešitvah za celostno upravljanje in izboljšanje kakovosti vode v Donavi in njenih pritokih.

Projekt IDES ponazarja sinergijo med zadrževanjem hranil in širšim obsegom ekosistemskih storitev, ki jih zagotavlja reka Donava, njeni pritoki in poplavne ravnice. Te ekosistemske storitve so na primer zmanjševanje tveganja za poplave, zagotavljanje habitata različnim vrstam, rekreacijske storitve in zagotavljanje pitne vode.

Na zaključni konferenci projekta IDES bodo predstavljeni rezultati in zaključki projekta.

V prilogi vam pošiljamo dnevni red zaključne konference. Prijavo oz. udeležitev na zaključni konferenci potrdite na leon.horvat@zgs.si

Veselimo se srečanja z vami!

Zavod za gozdove Slovenije in Inštitut za vode Republike Slovenije

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s