Prireditev Gozd, voda in mlinček 2022

V sredo, 25. maja 2022, so sodelavci Zavoda za gozdove Slovenije, območna enota Ljubljana, v Sračji dolini pri Črnučah izvedli tradicionalno (tokrat osemnajsto po vrsti) prireditev GOZD, VODA in MLINČEK. Prireditev je namenjena predvsem šolam in vrtcem, na njej pa izvajajo aktivnosti gozdne pedagogike, to je ozaveščanja in seznanjanja predšolske in šolske mladine o pomenu gozda. Kot sponzorji so na prireditvi sodelovali Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, projekt »Gozdovi za prihodnost« ter podjetji Tajfun in Unicommerce.

Letos je bil odziv izjemen, saj je prišlo preko 800 otrok in vzgojiteljev. Prihajali so peš in z avtobusi, predvsem iz bližnjih vrtcev in šol. Udeleženci so se na krožni sprehajalni poti ustavili na točkah, kjer so jim gozdarji predstavili različne vsebine. Skozi aktivnosti in igro so udeleženci spoznavali gozd in delo gozdarjev. Letos so vsebine prilagodili osrednji temi tedna gozdov, to je negi gozda. Predstavljeni so bili različni ukrepi nege gozda – kako gozd ščitimo in vzgajamo, od mladega gozda do zrelih sestojev.

Najbolj pa je otroke pritegnilo postavljanje mlinčkov na potoku Črnušnjica, hoja po slepi stezi, spoznavanje gozdnih živali, vloga lovca, opravili so tudi poseben “izpit za volka” in ter številne druge aktivnosti. Predvsem pa so vsi skupaj preživieli prekrasen dan v gozdu ob žuborenju potoka in družbi gozdarjev.

Besedilo in fotografije: ZGS OE Ljubljana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s