Vabilo – Klepet na Naj poti 2021

Logarska dolina vabi obiskovalce, da najdejo v njej lepoto in mir

Naravoslovno-etnografska pot po Logarski dolini obiskovalcem že četrt stoletja odstira lepote doline in širšega območja. Ob stiku z domačini te pripelje v dušo Solčavskega, v harmonijo treh dolin, kjer se zaveš, da Logarska dolina ni tu zato, da bi jo spreminjali ampak, da ona spremeni nas.

Ko se objem gora dotakne srca

Počasi stopam ob potoku, po mehkem mahu, med skalami. Ob mirni vodi pristopim k izviru Črne. Z globokimi vdihi zadovoljstva se sprehodim skozi gozdove, do slapu Palenk, k brinu velikanu in naprej do veličastnega slapu Rinka. Vonjave gozda in alpskih cvetov se prepletajo z znanim vonjem ognjišča olcarske bajte.

S sprehodom po Logarski dolini se približujem goram

Občudujem njihovo žlahtnost. Domačije in krajinske podobe utrjujejo zavest o večstoletni povezanost ljudi in narave. Vsaka kmetija daje dolini svoj pečat, tako z urejenostjo in vpetostjo v krajino, kot tudi z zgodbami. Domačini so svoja življenja uglasili z naravo.

Pot po Logarski dolini je bila na Dnevih slovenskega turizma 2021 med 37 tematskimi potmi, razglašena za najboljšo tematsko pot 2021 v okviru projekta TZS »Moja dežela, lepa in gostoljubna«.

Dogodek »Klepet na naj poti« je namenjen skrbnikom in načrtovalcem tematskih poti, predstavnikom inštitucij, ki se ukvarjajo z razvojem na področju tematskih poti, predstavnikom destinacijskih organizacij (LTO, TIC, občine), turističnim agencijam in organizacijam, predstavnikom lokalnih skupnosti in vsem zainteresiranim posameznikom.

Za udeležbo na dogodku je Obvezna predhodna prijava na  info@solcavsko.info, najkasneje do četrtka, 26. 5. 2022.

Vabljeni, pridružite se nam!

Pripravil: Jože Prah, ZGS

One thought on “Vabilo – Klepet na Naj poti 2021

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s