Jože Prah prejemnik posebnega priznanja za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju turizma in razvoja slovenskega podeželja

Komisija, ki jo sestavljajo predstavniki Slovenske filantropije in Ministrstva za javno upravo, je podelila priznanji Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlena v javni upravi. Poleg omenjenih priznanj je podelila tudi dve posebni priznanji: priznanje za izjemno vsestransko prostovoljsko udejstvovanje v lokalni skupnosti in priznanje za izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju turizma in razvoja slovenskega podeželja, katerega je dobil Jože Prah, revirni gozdar Zavoda za gozdove Slovenije, OE Brežice.

Jože Prah je s prostovoljskim delom začel že zelo zgodaj, leta 1974 v Planinskem društvu Lisca Sevnica in se s tem vključil v Planinsko zvezo Slovenije, kjer je danes član UO in predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Zasavja in Posavja. Pri Turistični zvezi Slovenije aktivno deluje od leta 2002.

Jože Prah je tudi predsednik Komisije za Evropske pešpoti v Sloveniji. Je soavtor več razvojnih usmeritev na širšem slovenskem območju in ustanovni član Društva za razvoj slovenskega podeželja. Projekti Pametne vasi, Les je lep, Posavske poti prijetnih doživetij, Pohodniški festival in drugi načrtno posegajo v razvoj okolja. Je pobudnik turističnih in drugih prireditev kot so npr. Oglarski dnevi, Splavarjenje na Savi, Pohod po poti oglarjev, Teden gozdov, Klepet na naj poti. Je tudi predsednik Društva oglarjev Slovenije in predstavnik naše države v Evropski zvezi oglarjev.

Je tudi ustanovni član Slovenskega ekološkega gibanja in eden od ustanoviteljev Turističnega društva Ostrovrharji Svibno. Še posebej je ponosen na delo mentorja v Študijskih krožkih, ki delujejo pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, Zavoda za gozdove Slovenije in KTRC Radeče. V okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna je pobudnik tekmovanja in ocenjevanja za Naj tematske poti v Sloveniji ter član ocenjevalnih komisij mladinskih projektov TZS. Za svoj prispevek in prizadevno prostovoljsko delo je prejel že veliko posebnih priznanj (DS, TZS, PZS, ACS, občinska …).

Ob prejemu nagrade je povedal: »Delam prav tisto, kar si želim. Verjamem v dobro ljudi, Narave in Gozda.«

Jože Prah drži priznanje izjemno prostovoljsko udejstvovanje na področju turizma in razvoja slovenskega podeželja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s