VABILO – Klepet na Naj poti

Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Notranjskim regijskim parkom, Zavodom za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor

VABI

na Klepet na Naj poti 2020 – UČNA POT DRVOŠEC, ki bo v petek 23. aprila 2021, s pričetkom ob 10.00 uri, v Kulturnem domu Cerknica.

OBVESTILO: Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19 bo dogodek izpeljan v obliki demonstracijskega srečanja za medije. Po dogodku bo pripravljen tudi spletni video posnetek.

Učna pot Drvošec je pot izjemnih pogledov na Cerkniško jezero. Večinoma poteka skozi gozd in je s svojo dolžino 3,7 km primerna za vsakogar. Pot skozi neokrnjeno naravo popestrijo številne informacijske in didaktične točke, najdragocenejši pa so razgledi z opazovalnic, ki ponujajo pogled na izjemne razsežnosti kraškega pojava.

Učna pot Drvošec je bila na Dnevih slovenskega turizma 2020 razglašena za najboljšo tematsko pot 2020 v okviru vseslovenske akcije »Moja dežela, lepa in gostoljubna«. Strokovna komisija je izbirala med 16 slovenskimi tematskimi potmi.

Organizatorji akcije: Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije, Združenje za Slovenia Outdoor ter Notranjski regijski park, ki je pot vzpostavi), vas v petek, 23. aprila 2021 vabijo na voden ogled po Učni poti Drvošec.

Petkov dogodek je namenjen skrbnikom in načrtovalcem tematskih poti, predstavnikom inštitucij, ki se ukvarjajo z razvojem na področju tematskih poti, predstavnikom destinacijskih organizacij (LTO, TIC, občine), turističnim agencijam in organizacijam, predstavnikom lokalne skupnosti, društvom in vsem zainteresiranim posameznikom.

Program petkove prireditve:

  • Od 10.00 do 11.00, Kulturni dom Cerknica.

Pozdrav predstavnikov NRP, Občine Cerknica,predsednika TZS in predstavnika akcije Naj poti v Sloveniji. Okrogla miza na temo Razvoj tematskih poti v Sloveniji. Sodelujejo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in Slovenia Outdoor, Občina Cerknica in NRP.

  • Od 11.15 do 11.45   Prigrizek za udeležence pred Kulturnim domom in premik do parkirišča.
  • Od 12.00 do 14.00 Vožnja z lojtrnikom s parkirišča do Ribiškega kota in pohod po učni poti do opazovalnice Klejni vrh.
  • Od 14.00 do 16.00 Zaključek posveta ob kulinaričnem presenečenju pri opazovalnici.
  • Od 16.00 do 16.30 Prevoz nazaj na parkirišče pri Cerkniškem jezeru.

Obvezna je prijava na e-naslov: info@turisticna-zveza.si  najkasneje do 15. 4. 2021. Obvezna kotizacija znaša 10 EUR/osebo in vključuje dobrodošlico in popoldansko kulinarično razvajanje ter vodenje po poti. Plačilo kotizacije je na dan prireditve (gotovina). Več informacij na 051 310 477 ladi.klancar@notranjski-park.si in 051 695 180, joze.prah@amis.net.     

Pripravil: Jože Prah, ZGS

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s