222 pedagogov spremljalo spletno DELAVNICO Ekošole: “Gozd in gozdarstvo v Sloveniji”

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) in podjetje Slovenski državni gozdovi d. o. o. (SiDG) sta v sredo, 27. januarja 2021, združila moči in na spletni izobraževalni delavnici v organizaciji Ekošole predstavila slovenske gozdove, njihove značilnosti, prebivalce, ipd., ter slovenski način gospodarjenja z njimi – slovensko gozdarsko šolo. Namen delavnice je bil pedagoškim delavcem predstaviti slovenske gozdove in slovenski način gospodarjenja z gozdovi, ter jim ponuditi znanje in vsebine, ki jih bodo lahko prenesli na svoje učence.

Udeležence spletne izobraževalne delavnice je uvodoma nagovoril Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola, za njim pa je sledila predstavitev Tine Hribar, ki je predstavila program LEAF – Znanje o gozdovih. Predstavitev “Gozd in gozdarstvo v Sloveniji” sta predstavila Martina Kastelec, vodja oddelka za urejanje gozdov v podjetju SiDG, in Boštjan Hren, revirni gozdar v Mestnem gozdu Celje in vodja skupine za gozdno pedagogiko na ZGS. S  teoretičnimi  in  praktičnimi primeri sta predstavila  različne vidike gozdov, drevesne in živalske vrste v gozdovih, gozdne rezervate in pragozdove, funkcije gozdov in  pomen gozdov za družbo in zdravje ljudi ter načela in zgodovino gospodarjenja s slovenskimi gozdovi. S praktičnimi primeri iz državnih gozdov sta prikazala, kako gospodarjenje poteka v praksi, in s tem dopolnila teoretično vsebino. Več o izobraževanju lahko izveste v programu.

Posnetek predavanja si lahko ogledate na spletni strani Ekošole: https://ekosola.si/, v kratkem pa bo za pedagoge v uporabo na voljo tudi interaktivna predstavitev, ki je bila predstavljena na izobraževanju.

Pripravila in uredila: Kristina Sever, Boris Rantaša, Zavod za gozdove Slovenije, 29. 1. 2020

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s