Polharske dovolilnice za Lovišča s posebnim namenom Medved, Snežnik Kočevska Reka in Žitna Gora

V Loviščih s posebnim namenom, ki delujejo v okviru Zavoda za gozdove Slovenije (LPN) Medved, Snežnik Kočevska Reka in Žitna Gora v letošnjem letu zaznavajo povečano povpraševanje po polharskih dovolilnicah. Lov na polhe je v skladu z Zakonom o divjadi in lovstvu dovoljen med 1. oktobrom in 30. novembrom. Za izvajanje lova je potrebno imeti veljavno polharsko dovolilnico, ki jo predpisuje Pravilnik o polharski dovolilnici (Ur. L. RS, št. 75/09).

Polharsko dovolilnico se izdaja na zahtevo posameznikov ali registriranih polharskih društev za svoje za svoje člane za polhanje na območjih, s katerimi upravljajo upravljavci lovišča ali lovišča s posebnim namenom (LPN). Za polhanje v LPN Medved, Snežnik Kočevska Reka ali Žitna Gora si lahko posamezniki ali registrirana polharska društva delno izpolnijo in natisnejo polharske dovolilnice, ki jih je potrebno dostaviti na sedež LPN na Kočevskem v pregled, evidentiranje, dopolnitev in potrditev. Nepotrjene polharske dovolilnice niso veljavne.

Po končani sezoni je potrebno izpolnjeno polharsko dovolilnico vrniti na sedež LPN na Kočevskem do 31. decembra. Predvidena globa za posameznike, ki izvajajo lov brez veljavne polharske dovolilnice ali je izpolnjene ne vrnejo v predpisanem roku, znaša od 420 do 1.200 EUR.

Več na spletni strani http://www.zgs.si:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s