Predstavnika Univerze v Göttingenu v okviru projekta GreenRisk4ALPs obiskala ZGS

V okviru projekta GreenRisk4ALPs, katerega vsebina se nanaša na razvoj ekosistemskih pristopov za obvladovanja tveganja v povezavi z naravnimi katastrofami in klimatskimi spremembami, poteka tudi aktivnost, ki naj bi omogočila čim boljši prenos znanja in rezultatov znanstvenih raziskav projekta v vsakdanjo prakso. Za ta del je zadolžena projektna ekipa Univerze v Göttingenu.

Da bi si ustvarila kar se da ustrezno sliko stanja po posameznih državah članicah projektnega konzorcija, sta predstavnika univerze prof. dr. Max Krott, predstojnik Oddelka za gozdno in naravovarstveno politiko na Fakulteti za gozdne vede in gozdno ekologijo, ter sodelavka, dr. Mirjana Stevanov, v četrtek 5.3.2020, obiskala projektno ekipo na Zavodu za gozdove Slovenije.

Seznanili smo ju z nalogami ZGS pri gospodarjenju z gozdovi v Sloveniji ter možnostmi, kako in kje uporabiti v projektu pridobljeno znanje v gozdarski praksi, predvsem v okviru gozdnogospodarskega načrtovanja. Gosta sta z odobravanjem sprejela informacijo, da ZGS ob izdelavi in reviziji gozdnogospodarskih načrtov implementira kvalitetne rezultate znanstvenih raziskovanj in projektov, ter ob tem redno sodeluje z Oddelkom za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire Biotehniške falkultete Univerze v Ljubljani in Gozdarskim inštitutom Slovenije. Prav tako smo ju seznanili tudi z aktivnostmi v zvezi s posredovanjem novih znanj lastnikom gozdov, izvajalcem del in širši javnosti.

Vsebina in foto: ekipa projekta GreenRisk4ALPs

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s