Natečaj Zeleno pero 2020 – gradiva o slovenskih gozdovih

Društvo Planet Zemlja tradicionalno organizira natečaj Zeleno pero, v okviru katerega učenke in učenci osnovnih in srednjih šol pripravljajo prispevke na okoljske teme. Letošnja tema natečaja je gozd, s posebnim poudarkom na slovenskih gozdovih. Udeleženkam in udeležencem natečaja želimo obilo zadovoljstva in čim boljši uspeh pri pripravi prispevkov. Za motivacijo in pripravo smo spodaj pripravil izbor video gradiv in besedil:

Gozd in podnebne spremembe

V aktualnem filmu Gozd in podnebne spremembe gozdarski strokovnjaki opisujejo trenutno stanje, izzive in rešitve v slovenskih gozdovih. Film bo premierno predvajan 25. 3. 2020 na TV Slovenija, spodaj pa si lahko ogledate kratek spot, ki ga napoveduje:


Film je nastal v okviru projekta LIFEGENMON.

Gozd in gozdarstvo v samostojni Sloveniji

Poglobljen opis stanja in referenčne podatke o slovenskih gozdovih najdete v brošuri Gozd in gozdarstvo v samostojni Sloveniji, ki je dostopna na spletnih straneh Zavoda za gozdove Slovenije. Brošura je dobro branje za tiste, ki jih zanimajo podatki o slovenskih gozdovih, pa tudi za tiste, ki bi radi dobili podroben vpogled v gozdove in gozdarstvo pri nas.

Gozd v srcu Evrope

Video z naslovom Gozd v srcu Evrope na splošno opisuje slovenske gozdove ter prikaže njihove posebnosti in načine gospodarjenja z njimi.

Gozd v srcu Evrope – spot o slovenskih gozdovih

Gozdni bonton “Skrbno z gozdom!”

Ob mednarodnem dnevu gozdov, ki bo potekal 21. 3. 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije pripravilo kratko risanko “Skrbno z gozdom!”, ki izobražuje in opominja o pravilnem ravnanju v gozdu.

Za obiskovalce gozdov je zelo pomembno, da poznajo gozdni bonton. Najdete ga na spletni strani Zavoda za gozdove Slovenije:

Spletni portal Znanje za gozd

Več informacij o gozdovih in mnoge koristne povezave najdete na spletnem portalu znanje za gozd (www.znanjezagozd.si).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s