ZGS na gozdarskih športnih prireditvah v letu 2019

V letu 2019 so se zaposleni na Zavodu za gozdove Slovenije (ZGS) udeležili naslednjih gozdarskih športnih prireditev:

51. evropsko prvenstvo gozdarjev v nordijskem smučanju (EFNS) je potekalo od 10. do 16. februarja v kraju Arberland – Bavarski gozd v Nemčiji. Na prireditvi je sodelovalo 9 zaposlenih iz 6 območnih enot ZGS. Udeležili so se različnih strokovnih ekskurzij, ki so potekale prva dva dni prvenstva. Tri dni tekmovanj v klasiki, prosti tehniki ter štafetah je prineslo nekaj dobrih rezultatov. Najodmevnejšo uvrstitev je dosegla ženska štafeta v kategoriji nad 50 let, ki je dosegla izvrstno 2. mesto. Tekle so Mirjam Mikulič, Janja Lukanc in Suzana Andrejc, vse iz ZGS.

Gozdarsko športno srečanje ALPE – ADRIA v kraju Jochgrimm, Južna Tirolska (Italija) je potekalo od 25. do 27. 1. 2019. Udeležilo se ga je okrog 70 udeležencev iz Južne Tirolske (Italija), Furlanije Julijske Krajine (Italija), Hrvaške in Slovenije, tokrat žal brez udeležbe kolegov iz Koroške (Avstrija). V okviru ekipe gozdarjev iz Slovenije je sodelovalo 11 zaposlenih iz vrst ZGS. Tekmovanja v gozdarski štafeti, veleslalomu in smučarskih tekih so potekala v petek in soboto. V nedeljo so Italijanski kolegi predstavili posledice in potek sanacije vetroloma iz oktobra 2018.

Državno smučarsko prvenstvo pod okriljem Zveze gozdarskih društev Slovenije, je organizirano na Rogli, 8. marca 2019. Tekmovanje je potekalo v veleslalomu in smučarskih tekih. Udeleženih je bilo več zaposlenih na ZGS, ki so sodelovali tudi pri organizaciji.

Gozdarski košarkarski turnir je potekal 16. marca 2019 v Ljubljani. Zaposleni ZGS so se turnirja udeležili v različnih ekipah, organiziranih po regionalnem ključu.

Predstavniki ZGS so nastopili tudi na dveh teniških turnirjih na Hrvaškem. 17. – 18. 5. 2019 na Državnem prvenstvu inženirjev gozdarstva in lesarstva Hrvaške v tenisu, v Vinkovcih smo imeli 2 udeleženki iz ZGS. 25. in 26.10.2019 je potekal tradicionalni teniški dvoboj gozdarjev Hrvaške in Slovenije (Vinkovci in Vukovar). Za ekipo Slovenije so nastopali 4 zaposleni ZGS.

Športna srečanja bodo potekala tudi letos, lepo vabljeni na Slovensko gozdarsko smučarsko prvenstvo 2020, ki bo v petek, 13. marca 2020 na Soriški planini. Več informacij in prijava: http://zgds.si/slovensko-gozdarsko-smucarsko-prvenstvo-2020/

                               Pripravili: Katja Konečnik, Andreja Gregorič, Boris Rantaša

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s