11. 2. 2020: Srečanje gozdarjev z obeh strani meje

V torek, 11. 2. 2020, so gozdarji Območne enote Sežana Zavoda za gozdove Slovenije obiskali javno gozdarsko službo sosednje Furlanije – Julijske krajine v Italiji.

Iz ZGS OE Sežana se je srečanja udeležilo 9 gozdarjev, italijanskih kolegov je bilo okoli 30. Srečanje je potekalo na sedežu Civilne zaščite v Štandrežu pri Gorici, Italija. Na strokovnem delu srečanja je Matej Kravanja je predstavil gozdarstvo v Sloveniji in sistem načrtovanja v slovenskem gozdarstvu, Jernej Jazbec pa sanacijski načrt za pogorišče Cerje, kjer so pri gašenju požara in obnovi gozda pomagali tudi zamejski kolegi.

Srečanja so se zaradi zanimive tematike udeležili tudi gozdarji iz Centralne regijske gozdarske službe iz Vidma. Gostitelj je bil vodja inšpektorata za Trst in Gorico, sicer tudi podpredsednik italijanske sekcije Prosilve Europe, Massimo Stroppa. Organizatorka srečanja in prevajalka je bila zamejska Slovenka Damijana Ota.

Tovrstna srečanja pozitivno prispevajo k čezmejnemu sodelovanju, izmenjava izkušenj pa k izboljšanemu strokovnemu delu na obeh straneh meje.

Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Sežana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s