Nasveti ZGS v minutah za kmetijstvo in podeželje – januar 2020

V oddaji Minute za kmetijstvo in podeželje na Radiu Ognjišče so v tednu med 27. in 31. januarjem 2020 vsako jutro strokovnjaki Zavoda za gozdove Slovenije podajali nasvete za lastnike gozdov. Oddaje je pripravil novinar Robert Božič. Nasvete lahko poslušate na spletnih straneh radia Ognjišče:

Lastniki v ujmah poškodovanih gozdov so upravičeni do sofinanciranja – mag. Andrej Breznikar z Zavoda za gozdove Slovenije je opozoril , da so lastniki v ujmah poškodovanih gozdov upravičeni do sofinanciranja gozdno gojitvenih del. (31. 1. 2020)

Podpore PRP na področju gozdarstva – mag. Andrej Breznikar z Zavoda za gozdove Slovenije je opozoril na aktualne razpise in možnost pridobitve sredstev. (30. 1. 2020)

O grožnji karantenskih organizmov – Marija Kolšek z Zavoda za gozdove Slovenije je opozorila na grožnjo, ki jo pomenijo karantenski organizmi in invazivne rastline. (29. 1. 2020)

Tudi letos bodo podlubniki ogrožali naše gozdove – Marija Kolšek z ZGS je opozorila na grožnjo, ki jo gozdovom tudi letos pomenijo podlubniki. (28. 1. 2020)

Veliko zanimanje kupcev za visokokakovostni les – Jože Mori, vodja Sektorja za ukrepe v gozdovih na ZGS, je predstavil zanimiv poged na strukturo kupcev, ki si v teh dneh na 14. licitaciji vrednejših sortimentov lesa ogledujejo najkakovostnejši slovenski les. Po podatkih organizatorjev gre za eno največjih licitacij vrednejših sortimentov lesa v Evropi, saj je na razstavno mesto pripeljanih preko 6000 hlodov, kar je absolutni rekord. (27. 1. 2020)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s